OPSLAG DUURZAME-ENERGIE

Tesla Powerwall 1 en 2  / de LG-Chem Batterijen en Mercedes-Benz.

Kwaliteit in opslag voor tientallen jaren.
De batterijen werken samen met ( uw )  zonnepanelen om de eindeloze kracht van de zon te benutten en onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen. U als huiseigenaar kan door opwekken en opslag geheel energie neutraal wonen.
Smart home systemen regelen overdag het energie verbruik van uw apparaten zoals vaatwasser / droger en was machine en zorgt er tevens voor dat de accu’s opgeladen zijn voor de avond.
Samen met de producten van SMA en Victron is opslag eenvoudig en binnen bereik voor elk huishouden.

 

Verschilende opties:
U heeft een zonnestroom installatie dan kunt u:
  1. Vast aan het net >> energie opslaan in een accu pakket en bij onvoldoende koopt u gewoon weer in bij de leverancier en bij teveel stroom geeft u het weer terug aan leverancier.
  2. Los van het Net >>  de energie van u panelen gaat in de accu’s en u krijgt een extra omvormer die de waardes van het net na bootst, zo kunt u stroom gebruiken terwijl het net een uitval heeft. u zit dus nog wel vast maar heeft een eigen backup systeem.
  3. Off grid systeem >> Dit systeem opereert helemaal los van het net en zit ook niet aan gesloten. er zal wel een Smart home systeem geïnstalleerd moeten worden omdat er bij donkere winter dagen heel secuur met de opgewekte stroom moet worden om gegaan.

 

De Tesla powerwall 1:
Deze accu zet u naast een bestaande zonnestroom installatie.
De Tesla Powerwall 2:
Deze accu is uitgerust met een eigen omvormer en kan dus ter vervanging van u omvormer dienen of bij nieuwe installaties.
LG chem LOW voltage accu’s:
op te bouwen van 24 Volt naar 48 en verder. veelal toepasbaar voor off grid systemen die van 24 Volt weer 230V maken.
LG high voltage accu’s
de LI-10 ( for SMA ) heeft een capaciteit van 9,3 kWh. levens duur van 6000 tot 10000 cycli dat is bij 1 ontlading per dag zo’n 25 jaar.
De SMA storage is nodig naast elke accu.
U heeft al een omvormer dan zal de stroom eerst bruikbaar gemaakt moeten worden voor de accu die u wenst, of dat een Tesla of een LG is dat maakt niet uit.
de SMA 3000 / 5000TL met in gebouwde 2kWh accu.
uitstekend voor net gekoppelde woningen en toch zoveel mogelijk eigen energie willen gebruiken.
2kWh is voor de avond genoeg zonder gebruik van zware apparatuur.
 Gemiddeld kosten de systemen
 tussen de 4000,-  en de 7000,-
Stel hier uw vraag of ontvang uw offerte.