Stroom voor Gambia

Het verhaal

Onlangs kwam mij ten gehore van een vriendin ( Rianne Hogewoning ) die mee is geweest  met “Rescue baby Gambia” en alles vast legt op camera dat er een ziekenhuis (voor zover je het een ziekenhuis kan noemen) in Gambia een mooie zonnestroom installatie heeft maar dat deze het al een jaar niet doet wegens een defect aan de omvormer. Door dit defect is er helaas geen stroom en gaan er patiënten, veelal moeders en kinderen dood. Ongenuanceerd en kort door de bocht maar helaas de realiteit.
Omdat wij van Solar-Leiden verstand hebben van zonnestroom installaties dacht ik dat wij dat wellicht zouden kunnen oplossen. Dat dat niet zo simpel gaat had ik me van te voren niet gerealiseerd dus hebben we een plan gemaakt om daar de boel te gaan upgraden en voor de toekomst wat bedrijfs zekerder te maken. 
Daarnaast is het zaak dat wij aan de lokale technische dienst uitleggen hoe het systeem werkt en wat ze moeten doen bij een storing. Onze kennis moet overgedragen worden!

Wat is de bedoeling?

We gaan het bestaande systeem aanpakken ( zie foto’s ) De situatie/set up is nu dat de panelen stroom leveren aan de accubank via een gecombineerde laadregelaar en omvormer. 
Wat ik wil realiseren is om eerst naar de laadregelaars te gaan en dan pas naar de omvormer. Om het het systeem hufterproof te maken wil ik twee omvormers plaatsen, dat is betrouwbaarder. 
Separaat willen we voor de operatiekamer een nieuw systeem leveren / bouwen van minimaal 10 panelen en 10KWh accu systeem en zware omvormer. We hebben daarbij een omschakelkast die bij uitval van het huidige net automatisch ons off-grid systeem in te laten schakelen. 
Het is van uiterste noodzaak dat de operatiekamer altijd over stroom kan beschikken, dat is nu helaas niet het geval en dat heeft al levens gekost.


Het verschepen, reis, verblijf en vervoer ter plaatse is al gesponsord door een actie van 4 lieve dames dus dat scheelt al enorm.

toppers

Maar we zijn er nog lang niet, we hebben meer hulp nodig en willen jullie als organisatie of als klant het volgende vragen:
Wat hebben we nodig:
Van onze groothandels vragen we uiteraard spullen zoals zonnepanelen, frames, accu-systemen en omvormers maar u kunt uiteraard ook geld doneren zodat wij het te kort aan materiaal kunnen aanvullen en uiteraard transport voor vervolg installaties.
De eerste week van oktober moet alles op het schip staan om de eerste week van januari gelost te worden. Wij gaan 8 tot 14 januari de boel herindelen en installeren.
Alvast hartelijk dank.

Oprichtster Regina

Rianne Hogewoning

Dank u

Floris van Duin

Ik, Johan 😉

Volg de hele actie via Facebook Link hier

of kijk op www.Resceubabygambia.nl

5-11-2018

In middels is de eerste zending vertrokken met goederen. We hebben een mooie set voor de operatie kamer bij elkaar verkregen en zelf ook in gekocht. tevens hebben we er nog een boiler bij gedaan omdat er ook geen heet water is, betreft de hygiëne leek ons dit noodzakelijk.

We zoeken uiteraard nog steun in materialen maar zeker ook financieel omdat we dan veel vrijer zijn in de keuze in materialen die daar nodig zijn.