onze zonnepanelen

De merken die wij als “standaard” gebruiken in onze voorstellen hebben alle de zelfde visie op kwaliteit.

LG-SOLAR

Hi-end paneel van af 280Watt tot 375Watt.  De absolute nummer 1.

AEG-SOLAR

Sterke Duitse fabrikant voor de middenklasse vermogens 260Watt en meer.

Astronergy

Chinees merk maar met een Duitse fabriek, als enige 25 jaar her-verzekering op elk paneel.

AXITEC

Wij gebruiken dit Duitse merk voor de massa en speciale wensen.
Deze fabrikanten maken zowel het silicium, de cellen en of de modules zelf. De beste  kwaliteit is dan in eigen bezit en wordt verwerkt in hun eigen product lijnen.
5 merken met allemaal hun eigen visie op de toekomst. LG-Solar en Jinko zijn echte ontwikkelaars, LG heeft haar nieuwe N-type cellen ontwikkeld met wel 12 busbars ( transport banden voor de losgeslagen energie) en Jinko ontwikkeld haar eigen cel door microchips te gebruiken.
De Reden dat wij “Solar-Energy-Groep” 10 jaar ont-zorg garantie geven heeft te maken met de beste kwaliteit van onze producten. Onze ervaring en vertrouwen in deze weloverwogen merken maakt mogelijk dat wij zonder zorgen de toekomst in gaan. 
Omdat de merken zijn opgenomen zijn in de “Solar-if” lijst hebben ze meer controle momenten gehad dan de meeste Europese merken. Deze lijst is voor de her-verzekering van het product. Uw panelen zijn voorzien van een TUV-keuring, en hebben een onafhankelijke keuring gehad door bijvoorbeeld KIWA. de Solar-if lijst geld alleen voor Aziatische merken en krijgen in tegenstelling tot Europese merken dus veel meer keuringen en controles, we kunnen nu dankzij de importheffing en anti-dump wetgeving wel aannemen dat de kwaliteit van de aangeboden merken uit bijvoorbeeld China soms beter is gewaarborgd dan uit ons eigen Europa.

 LG-Solar, het beste jongetje uit de klas

Waarom LG Solar. 

 
 LG Main

Dit Koreaanse bedrijf is met twintig jaar baanbrekend onderzoek, immense voorbereiding en wereldklasse ontwikkeling nu koploper op het gebied van duurzame energie. De sublieme afwerking , geschroefde verbinding en licht gewicht modules zijn een ware aanwinst voor ieder dak.
Leuk detail is dat de LG kenmerken op alle onderdelen worden weergegeven, zie bijvoorbeeld het kleine LG logo op de zonnecellen. Naast absolute premium kwaliteit zonnepanelen is de Zuid-Koreaanse fabrikant LG ook één van de grootste producenten ter wereld van o.a. mobiele-telefoons en flatscreen-televisies. Dit geeft ons nog meer vertrouwen voor wat betreft de betrouwbaarheid van de garanties en de opbrengst.

LG-heeft modules tot wel 365 Watt en gebruikt in de laatste serie zonnepanelen de revolutionaire N-TYPE  en R-type modules.

Het allernieuwste van LG-SOLAR is het Bifacial paneel.

LG NeONTM 2 BiFacial – BONUS! Conventionele, enkelzijdige actieve cellen en modules kunnen alleen aan de voorzijde licht opnemen en dit omzetten in elektriciteit. De LG NeON™ 2 BiFacial heeft daarentegen aan de voor- en achterzijde actieve cellen en een lichtdoorlatende folie aan de achterzijde. Hierdoor is het mogelijk om invallend licht aan de voor- en achterzijde te gebruiken, waardoor de energieopbrengsten tot wel 25 procent kunnen worden verhoogd in vergelijking met een conventionele eenzijdige module met dezelfde nominale kracht.
LG-Solar-Bifacial-module-delivers-up-to-375-watts LG Solar

 LG NEON Bifacial 300 Watt tot 375 Watt

 LIFE IS GOOD


 aeg header

AEG Industrial Solar producten zijn sinds 2015 opnieuw op de markt. Samen met een specialistisch team is de uitdaging aangenomen om een wereldwijde speler met een lange traditie en Duitse wortels terug in de PV-markt te krijgen:AEG.

Het portfolio van AEG, dat begon met de gloeilamp, heeft zich in de jaren enorm ontwikkeld en uitgebreid met elektrische machines, auto’s, treinen, medische instrumenten, motoren, micro-elektronica en nog veel meer.

AEG Industrial Solar komt met de polykristallijne- en monokristallijne zonnepanelen in de kleuren blauw en zwart.

Net als LG staat achter de solar-tak een sterk moeder bedrijf dat haar naam nooit zal laten doezelen door slechte kwaliteit zonnepanelen, Hoewel LG altijd de hi-end markt zal bedienen met modules niet onder de 280Watt hebben we bij AEG een hele sterke en bekende middenklasse  gevonden. De panelen die wij standaard voeren zijn de poly 260 en de poly 260 black en zullen worden geprijsd voor +/- 175,- excl. btw.
Naast de poly van AEG hebben we nu standaard de AEG PERC 290WP FULL BLACK op voorraad, deze is geprijsd op 225,- excl. btw.

axitec-logo
De keuze voor AXITEC is vrij simpel, de enorm hoge kwaliteitsdrang van deze fabrikant zorgt er voor dat veel raak vlakken elkaar treffen. De cellen worden ingekocht bij DMEGC en ontworpen conform de Duitse kwaliteitsstandaarden. Daarnaast weten ze door hun constante kwaliteitsmanegment over een betrouwbare productie capaciteit te beschikken.
Zo heeft AXITEC hogere garanties als een gemiddeld merk:

.

 • 12 jaar garantie ipv 10
 • 85% vermogens garantie ipv 80% na 25jaar
 • een +5% positieve tolerantie
 • PID free verklaring
 • TUV certificaat IEC/EN61730
 • TUV kwaliteit management
 • KIWA certificaat IEC/EN61730
 • KIWA certificaat ammoniak corrosietest
 • KIWA certificaat Stof en Zandtest
 • KIWA certificaat Fabrieksinspectie
 axitec made in Germany
Meerwaarde Axitec

Astronergy is onderdeel van de Chint group uit China. dit mark heeft een fabriek in Duitsland en de panelen die daar vandaan komen hebben een her-verzekering bij Munich-re verzekering (Duits ).
Van elk paneel dat de fabriek verlaat is de premie dus al betaald voor 25jaar, en dat kan uiteraard alleen maar door e hoge eisen te hebben aan het eind product.
Wij van Solar zijn er ook daadwerkelijk geweest en hebben met eigen ogen  mogen zien hoe streng en hoe strak deze organisatie is.

 Dunnefilm zonnepanelen.

CIS  / dunne film panelen  presteren iets beter bij indirect licht dan gewone zonnepanelen die opgebouwd zijn uit cellen.  Bij bewolking en schaduw leveren deze vermogen ook de hellingshoek is minder van belang dan reguliere systemen.  Dunnefilm panelen leveren over het algemeen iets meer rendement en hebben daarnaast een egaal zwart uiterlijk.
Dunne film techniek zoals solar fFontier is echter een zeldzame techniek terwijl het productie proces 60 procent goedkoper is dan cellen techniek. Waarom zijn er dan niet heel veel producenten van dunnen film zou u zich kunnen afvragen.
De reden is simpel. Te weinig vermogen per m² een paneel van 170watt is 100x125cm en een cellen paneel van 100x164cm is minimaal 260watt. U heeft voor  5000Watt dus 30 panelen nodig ipv 19 panelen van 260.
Daarnaast heeft een dunnefilm paneel een extreem hoog voltage van 100Volt per paneel. Er kunnen dus niet meer dan 5 soms 6 panelen op een string anders blaas je de omvormer op. Er zullen dus parallellen string gemaakt moeten worden met risico op terugloop stromen van de verschillende strings op elkaar.
Terugloop stroom is dat het stroom van 1 string eerst via string 2 wil wegens weerstand zoals schaduw. Er zal voor elke string een diode moeten komen om schade in de toekomst te beperken.
nadelen;
 1. Te weinig vermogen per m²
 2. Te veel montage materiaal nodig.
 3. Te hoge voltages.
 4. Te veel gewicht.
 5. Te weinig mede fabrikanten.
Voordelen;
Dunnefilm panelen zijn er ook in meerdere afwijkende afmetingen en kunnen soms een betere verdeling geven op het dak en dus een esthetisch beter beeld.
Dunnefilm panelen zijn het meest geschikt voor de volgende situaties:
 • Verticale montage zoals gevels van bedrijven en of gevels.
 • Schaduw problemen door bomen en of andere objecten.
 • Daken op het oosten en Westen. dit omdat op die daken altijd wel een deel van de dag schaduw is.
 • Esthetisch zijn dunnen film het mooiste, geheel zwart en in een traditioneel frame of glas glas module.
ASP glas glas panelen 
80Wp
afm. 120 x 60
SOLAR FRONTIER 
155wP tot 170Wp 
afm. 125 x 100

20150925_132313

20150925_134033


  • Bij Solar-Leiden vertrekt er geen paneel zonder Flash test en EL test die u als klant ook 100% zeker krijgt.
  • Onze zonnepanelen hebben een garantie van minimaal 10 Jaar.
  • Vermogens garantie is verzekerd door de fabrikant  80,2% t/m  25 jaar.
  • Voorzien van Tuv. en EC keurmerk (verplicht).
  • Certificering en keuringsbewijs op elk paneel.
  • Opbrengst garantie op onze configuratie’s van 10 jaar.
 • 10 jaar ontzorg-garantie.